Nemo – Thyborøn – 2023

Lørdag den 9. september, var foreningen på en 20 timers tur med båden Nemo fra Thyborøn. Børge Møller stod for arrangementet, hvor flere af hans kollegaer / venner var inviteret med.

Der var fremmøde kl. 22.00 fredag aften, hvor vi kunne gå om bord og få nogle timers søvn, imens vi sejlede mod fiskepladserne. Grejet blev pakket ud og rigget til, og en enkelt øl kunne det også blive til, inden vi fandt køjen.

Vejrmeldingen var svag vind, høj sol, og temperatur op til 27 grader. Først på eftermiddagen blev det dog skyet/diset, og det var meget velkommen, da vi var ved at blive brændt af i solen.

Efter en god nats søvn, fik vi det store morgenbord kl.7.00, og tæt på kl.8.00 kunne vi kaste pirken i vandet første gang. Det var kun små torsk der kom op fra dybet. Men – hvis vi ville have fisk med hjem, så var vi nødt til at sænke vores mindstemål til 40cm, hvor vi normalt først tager dem omkring de 50cm.

Det blev til let havfiskeri hele dagen, hvor pirke på omkring 150 – 200 gram fint kunne holdes tæt på bunden for den svage strøm. Vi havde en enkelt vrag son skulle prøves, men uden det store resultat. Stefan fik en lange på omkring 2 kg.

Ud over torsk, fik vi enkelte lys og mørk sej, kuller, taskekrabber, knurhane og skægtorsk. Stefan fik den største torsk som vejede 2,65 kg.

Børge
Bjarne