Langeland med Skjold

Den 23. september var 12 medlemmer med båden Skjold fra Spodsbjerg for første gang. Vejret var fint med meget lidt regn, selv om de havde lovet kraftige byger om formiddagen. Jeg tror bygerne havde nået Langeland / Fyn inden vi kom, for motorvejen ved Svendborg, sejlede i vand da vi kom forbi.

Der var bestilt børsteorm til alle gennem skipper Karsten, og de var virkelig fine. De var pakket med noget fin smuld som gjorde dem tørre og medgørlige.

Vi sejlede en time inden fiskeriet startede, så der var god tid til kaffe og rundstykker under dæk. Fiskeriet startede stille. Ikke de store fangster om formiddagen. Vinden var omkring 7 m/s men strømmen meget moderat, så bly på omkring 150 gram fint kunne holde bunden.

Om eftermiddagen kom der mere gang i den, og der kom mange flade ombord, dog ingen store. De fleste kunne lige holde målet og + 5 cm. Der var både ising, skrubber og rødspætter. Kurt fangede en grå knurhane og flere fik ulk og enkelte makreller. Ja – så blev der også fanget små torsk.

Mogens fik flest fisk / kilo på turen, 27 stk., 6,3 kg. Michael blev nr. 2 med 25 fisk og Stefan nr. 3 med 21 fisk.

Lasse med Makrel
Stefan med en fin fladfisk