Set & Sket 1950-2016

2016

DM6

2016 vil ikke gå over i historien som et vellykket år hvor fiskene sprang om bord på bådene eller hvor alle ture blev afviklet uden aflysninger på grund af dårligt vejr eller for få tilmeldte til arrangementerne. Vejret drillede i 2016.

Først blev turen med M/S Nana fra Fynshav aflyst på grund af dårligt vejr – dernæst kystturen til Strib på grund af dårligt vejr og få tilmeldte. Sommerturen med M/S Mudi fra Thyborøn blev aflyst på grund af blæst og efterårsturene med M/S Mira og M/S Fie blev aflyst på grund af for få tilmeldte og samtidig stærk strøm i Lillebælt og Langelandsturen på grund af stærk blæst.

Men der var da også ture som blev en succes. Thyborønturen midt i marts var en super tur for de fleste. Der blev fanget op til 60 torsk per mand så Birger havde en travl hjemtur med at filetere torsk. Der var en to – tre stykker som havde en rigtig dårlig tur på grund af gamle dønninger. De fik ikke fisket meget på grund af søsyge.

Tjæreborg Fiskesø blev gæstet for sidste gang da den lukkede med udgangen af 2016. Kun Michael fangede fisk på denne tur.

Kredsmesterskabet blev afviklet for sidste gang med kun 36 deltager. Der blev fanget rimeligt – mange store rødspætter og enkelte torsk, hvor den største vejede 900 gram. Bramming, med Lasse, Michael, Kaj og Hartvig blev Kredsvinder for hold og Lasse blev individuel Kredsvinder. Lasse Hansen fik bronze.

Turen til Vejers efter pighvar blev afholdt i fint vejr og med gæster fra Kolding Sportsfiskerforening, Sydvestjydsk, samt et par stykker fra Helsinge. Der blev fanget pighvar under målet samt et par skrubber.

DM i havfiskeri fra Helsingør – en hyggetur – ingen medaljer men Børge Møller fangede den største torsk.

Tre ture med M/S Marianne blev afviklet fra Årøsund. Juli turen var ingen succes, august turen meget fint med 25-40 flade per mand og september turen knap så god med 10-20 flade per mand.

Spodsbjerg turen i oktober med M/S Fie var forrygende. Der blev fanget 400 flade af 12 mand. Nytårsturen var som sædvane hyggeligt men med ganske få (7) fisk over målet.

JIM

2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi havde en fin tur fra Fynshav med båden M/S Nana. Der blev fanget godt med torsk.

Turen med M/S Muddi fra Thyborøn gav 304 torsk, lubbe og sej.

2 ture fra Årøsund med blandet held. Vi fangede dog henholdsvis 146 og 149 flade. Med M/S Fie fra Langeland fik vi 398 flade med den største på 0,98 kg.

Ved KM i havfiskeri blev Ib Lyngsøe Individuel Kredsvinder. Ved DM blev Tommy Jensen fra Kolding Sportsfiskerforening Individuel Danmarksmester.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2014

børge møller

2 ture med Muddi fra Thyborøn gav rigtig godt – især sommerturen hvor der blev hjembragt ikke mindre end 516 torsk op til 4 kg.

Også turene fra Årøsund med M/S Marianne var vellykkede. Vi fangede henholdsvis 290, 251 og 266 flade på de 3 ture.

Vi havde 3 ture fra Langeland. Turen med M/S Fie gav 410 fladfisk og 2 ture fra Bagenkop med M/S Long-Island mere moderat med 136 og 124 fisk. Største rødspætte på 1,7 kg til Børge Møller.

 

2013

Heino med Pighvar på 3,9 kg
Heino med Pighvar på 3,9 kg

Bramming afholder Kredsmesterskab med kun 52 deltager. Bramming fik bronze med holdet. Kenneth Christensen, Frands Nielsen, Jakob Jensen og Torben Christensen. Kenneth Christensen vandt individuelt guld.

Vi afholder DM i havfiskeri med 100 deltager. Kolding vinder sølv og Petur Albertsson fra Kolding bliver individuel Danmarksmester.

På en pighvar tur fra Vejers Strand, fanger Heino Olesen, en flot pighvar på 3,9 kg. En fisketur på Lillebælt med M/S Marianne, gav ikke mindre end 299 fisk til 12 mand, og der var både torsk og fladfisk.

Vi havde nogle kanon ture med M/S Marianne fra Årøsund, med fangst op til 385 flade, der i blandt mange store rødspætter. Kun én ud af 3 fladfisketure lykkes fra Langeland, på grund af vejret. Turen gav 304 flade.

Igen i år blev alle ture fra Thyborøn aflyst på grund af dårligt vejr.

Jan og Børge igang med dagens ret på Nytårsturen
Jan og Børge igang med dagens ret på Nytårsturen

2012

Guld til Bramming ved Kredsmesterskabet
Guld til Bramming ved Kredsmesterskabet

Bramming afholder Kredsmesterskab med 80 deltager på Lillebælt og vinder guld med holdet Kenneth Christensen, Jesper Holdesen, Heino Olesen og Birger Jørgensen Michael Therkildsen vinder individuel Bronze til Kolding.

På en fisketur fra Årøsund, fanger Lasse en flot rødspætte på 2,12 kg og Michael Therkildsen fanger 2 isinger på rekord størrelse. På første tur herfra, fangede 12 mand 347 flade og på efterfølgende tur, 201 flade, og der var mange flotte isinger og rødspætter.

Vi havde også 2 fantastiske ture fra Langeland. Første tur gav 457 flade til 12 mand og næste tur 344 flade.

Lasse fanger en rødspætte på 2,12 kg fra Årøsund
Lasse fanger en rødspætte på 2,12 kg fra Årøsund

2011

2011 - pæn torsk fra Det Hvide Rev
Pæn torsk fra Det Hvide Rev

Bramming afholder Kredsmesterskab med 100 deltager. Kolding vinder bronze med holdet Mogens Laursen, Jakob >Jensen, Uffe Smedegaard og Tim Larsen. Kenneth Christensen vinder individuelt bronze.

Vi afholder også DM på Lillebælt – der er 116 deltager.

På en tur fra Thyborøn, fanger vi flere pæne torsk omkring de 5 kg.

2011 - Mogens med 2 pæne rødspætter fra Langeland
Mogens med 2 pæne rødspætter fra Langeland

2010

Fam. Therkildsen med torsk på Det Hvide Rev
Fam. Therkildsen med torsk på Det Hvide Rev

Vi afholder 60 års jubilæum i Gørding Forsamlingshus. Desværre drillede en snestorm på dagen så flere blev hjemme – og de gik glip af helstegt pattegris m.m.

Kredsmesterskabet var på det laveste niveau set i mange år. Kun 76 deltager – og det skyldes formentlig det dårlige fiskeri vi havde året før. Bramming fik guld med holdet Lars Therkildsen, Kenneth Christensen, Hartvig Jensen og Jesper Holdesen og sølv med holdet Kaj Lund, Michael Therkildsen, John Astrup og Knud Erling Sørensen. Lars Therkildsen vandt individuelt guld. Der var masser af fisk.

Året var præget af mange aflysninger på grund af vejret samt dobbelt booking.

Ib Lyngsøe med lange på Det Hvide Rev
Ib Lyngsøe med lange på Det Hvide Rev

2009

Fam. Christensen efter et vildt fiskeri på Revet
Fam. Christensen efter et vildt fiskeri på Revet

Bramming afholder Kredsmesterskab på Lillebælt med 132 deltager – men der er desværre kun få fisk. Ved DM i havfiskeri på Storebælt fik vi sølv med holdet Lars Therkildsen, Knud Erling Sørensen, Hartvig Jensen og Frands Nielsen og individuel bronze til Knud Erling.

Super tur fra Thyborøn hvor 12 mand fangede 216 torsk – den største på 8,6 kg.

Lasse med torsk fra revet
Lasse med torsk fra revet

2008

Jakob med torsk på 11,4 kg
Jakob med torsk på 11,4 kg

Bramming afholder Kredsmesterskab for Jylland & Fyn og der er 148 deltager. Vi får desværre hverken gulv, sølv eller bronze.

Bramming afholder DM i havfiskeri med 132 deltager og her er vi heldigere. Kolding vinder guld med holdet Mogens Laursen, Jakob Jensen, Daniel Brodersen og Joakim Raarup. Bramming får sølv med holdet Michael Therkildsen, Hartvig >Jensen, Jesper Holdesen og Frans Nielsen.

Vi har nogle gode ture fra Thyborøn hvor vi fanger flere flotte torsk op til godt 11 kg. En tur fra Grenå er forrygende med mange makreller og fjæsinger og enkelte flade.

En tur på Storebælt med Fio gav flere store torsk, bl.a. en torsk på 7,75 kg til Dan og én på 6 kg til Kaj.

Dan med torsk på 7,75 kg fra Storebælt
Dan med torsk på 7,75 kg fra Storebælt

2007

Lasse med pæn torsk fra Revet
Lasse med pæn torsk fra Revet

Bramming afholder Kredsmesterskab for Jylland & Fyn med 144 deltager. Kolding vinder guld med holdet Mogens Laursen, Jakob Jensen, Daniel Brodersen og Joakim Raarup.

Der blev fanget mange flotte rødspætter ved Kredsmesterskabet. En tur til Det Gule Rev gav mange flotte torsk.

Mogens med pæn torsk fra Revet
Mogens med pæn torsk fra Revet

2006

Guld til Kenneth ved KM i havfiskeri
Guld til Kenneth ved KM i havfiskeri

Historisk mange deltager, 140, til Regionsmesterskabet. Fyn ønsker at deltager i foreningens arrangement og på falderebet kommer kreds Århus med, da de pludselig stod uden både idet de bestilte både var blevet solgt. Kolding vinder guldet med holdet Bent Jensen, Kurt Petersen, Thorbjørn Johansson og Jakob Friche.

Bramming fik bronze med holdet Kaj Lund, Knud Erling Sørensen, Kenneth Christensen og Hartvig Jensen.

Nyt klubhus på adressen Rebelsigvej 3, Gørding.

KM i havfiskeri ved Værftet i Middellfart
KM i havfiskeri ved Værftet i Middellfart

2005

Otto, Uffe og Jens Smedegaard ved KM
Otto, Uffe og Jens Smedegaard ved KM

Bramming afholder Regionsmesterskab med 76 deltager. Små torsk men fine fladfisk. Bramming før sølv med holdet Mogens Laursen, Ib Lyngsøe, Hartvig Jensen og Bent Sørensen. Individuel guld går til Lars Therkildsen som på dagen fiskede for Sydvestjysk.

Laura fik et par pæne torsk på Pip
Laura fik et par pæne torsk på Pip

2004

Benn fik 3 sej på et hug på Revet
Benn fik 3 sej på et hug på Revet

Bramming afholder Regionsmesterskab med 88 deltager. Der fanges torsk op til 4 kg og flotte rødspætter op til 1,5 kg.

Sydvestjysk Sportsfiskerforening vinder guld for hold med deltagerne Lars Therkildsen, Otto, Dan og Bjarne Frederiksen. Bramming får sølv med holdet Kurt Frøsig, John Astrup, Rene Christensen og Bent Sørensen.

Individuel guld til Viggo Petersen og sølv til Bjarne Frederiksen – de fiskede begge for Sydvestjysk.

Bramming afholder DM i havfiskeri  på Lillebælt med 140 deltager.

Kanon tur på Det Gule Rev hvor vi fik hundredvis af fine sej på 100 meter vand.

Martin fik en god torsk på 11,2 kg på Det Gule Rev
Martin fik en god torsk på 11,2 kg på Det Gule Rev

2003

Vildt fiskeri fra Rødvig


Tur til Rødvig gav mange flotte torsk over 5 kg, med den største på 12 kg. Gode fangster fra Det gule Rev – torsk 17,8 kg og havtaske på 11,4 kg.
Mange flade i Lillebælt men hovedsageligt isinger. Langeland skuffede igen.
Der var kun 88 deltagere ved Regionsmesterskabet. Bramming vandt guld for hold og individuel bronce. Sydvestjydsk vandt bronze for hold og guld individuelt.
Ved DM fik Bramming bronze for hold.

Lars Hillerup med torsk på 17,8 kg fra Det Gule Rev
Jimmi Knudsen med havtaske på 11,4 kg fra Det Gule Rev

2002

Martin Larsen med torsk på 8,8 kg fra Revet
Martin Larsen med torsk på 8,8 kg fra Revet


Det var året med iltsvind så det kunne mærkes. En nattur på Lillebælt gav 0 fisk. Øresund gav ikke det forventede resultat mens Storebælt og Langelandsbæltet fiskede omkring middel.
Vi havde mere held ved regionsmesterskabet hvor foreningens medlemmer besatte de 3 bedste pladser for hold og der var rekord deltagelse med 108 personer. Ved DM i havfiskeri løb vi med førstepræmien for såvel hold som individuel – og 4 medlemmer blev desuden bronzevinder for hold.

Bramming ved DM i havfiskeri
Bramming ved DM i havfiskeri

2001
Igen et godt år for foreningen – ikke på grund af mange fisk, for der blev ikke fanget så mange fisk som de foregående år – og vi opnåede ikke de helt vilde placeringer ved såvel regionsmesterskabet som Danmarksmesterskabet i havfiskeri. Forening tæller nu ca. 75 medlemmer.
Forening afholder igen Regionsmesterskab for regionerne Vejle, Ribe og Sønderjylland med 88 deltagere samt DM i Havfiskeri fra Middelfart med 140 deltagere.
Vi fik en aftale igang med fiskeklubben “Pirken” fra Varde og der blev arrangeret en fælles tur på Storebælt med båden M/S Pip.

2000
Foreningen havde 50 års jubilæum den 10. januar. Det blev fejret med åbent hus i Gørding Forsamlingshus hvor foreningen var vært med såvel mad som drikkevarer. Den 3. august var der igen åbent hus. Denne gang for de nye omgivelser “klubhuset” på 1. sal af forsamlingshuset. Regionsmesterskabet blev afholdt med 80 deltagere fra Middelfart Havn. Igen var det een af foreningens medlemmer der løb med titlen som individuel regionsmester – Bjarne Frederiksen fangede ikke mindre end 6 forskellige arter. Ved DM i havfiskeri blev John Astrup fra foreningen individuel Danmarksmester. Kaj Lund fik en 8. plads.

1999
Igen et år med fremgang. 37 senior – 2 junior – 6 familie medlemskaber. Stor succes på Storebælt ved såvel DM i havfiskeri som de normale fisketure – største torsk 10,5 kg. Der var 14 hold til kredsmesterskabet – Bramming Lystfiskerforening hold 1 (Leo Jepsen, Rene Christensen, Kaj Lund og Mogens Laursen) blev kredsvinder for hold og Kaj Lund blev igen i år individuelt kredsvinder. Ved DM fra Korsør blev fire medlemmer Danmarksmester – det var Bjarne og Otto Frederiksen, Svend Horsleben og Lars Therkildsen – desuden blev Bjarne Frederiksen individuel Danmarksmester. De fiskede dog for Sydvestjydsk Sportsfiskerforening. Mogens Laursen opnåede en syvende plads. Foreningen kom på nettet med en hjemmeside.

1998
Foreningen afholder “kredsmesterskab i havfiskeri” for Ribe- og Vejle amtskredse, fra Nyborg. 10 hold deltager. Kaj Lund fra foreningen bliver individuel mester. DM fra Langeland var ingen succes – ingen placering. Foreningen laver aftale med DSF angående afholdelse af DM i havfiskeri år 2001. Igen stor medlemsfremgang. Foreningen har 27 senior
– 10 familiemedlemskaber. Det har været nødvendigt, næsten på alle havture, at leje 2 både. Foreningen indfører lodtrækning om bådplads og skift efter ½ fisketur.

1997
Pokaltur mod Holsted må aflyses på grund af for få deltager fra Holsted.
Knud Erling Sørensen havde et fantastisk år. Først fangede han rekord torsk på Storebælt, 12,4 kg., dernæst fik han foreningens største torsk på en tur til Det gule Rev – 21,5 kg.
Foreningen afholder “kredsmesterskab i havfiskeri” for Ribe- og Vejle amtskredse, fra Nyborg. 14 hold deltager. Bramming bliver kredsvinder (Leo Christensen, Lars Therkildsen, Svend Horsleben og Mogens Laursen. Individuel mester: Leo Christensen.
Ved DM i Havfiskeri fra Helsingør, bliver bedste placering en 12 plads individuelt til Lars Therkildsen. En dejlig tur, med overnatning på Fredensborg Vandrehjem.
Stor medlemsfremgang. Foreningen har 18 senior – 3 junior – 10 familiemedlemskaber.

1996
Foreningen afholder igen – efter mange års pause – klubaften for medlemmer samt alle med interesse for fiskeri. Pokaltur mod Holsted vindes med et gennemsnit på 49,3 point. Holsted fik 25,3 point. Foreningen afholder “kredsmesterskab i havfiskeri” for Ribe- og Vejle amtskredse, fra Nyborg. 16 hold deltager. Bramming bliver kredsvinder (Leo Christensen, Lars Therkildsen, Bent Sørensen og Henrik Nielsen)
Ved DM i havfiskeri fra Korsør, deltager 3 hold fra foreningen. Bedste placering hold, bliver en 4. plads. Holdet havde dog i første omgang fået udleveret en 3. præmie, men 15 min. senere måtte den leveres tilbage – der var sket en fejl ved sammentællingen af point. Individuelt fik Svend Horsleben en 6. plads og Mogens Laursen en 7. plads.
Årets største torsk, bliver for første gang fanget på en kysttur. På en tur til Barsø fanger Mogens Laursen en torsk på 5,1 kg.

1995
Pokaltur mod Holsted Lystfisker Klub. Bramming vandt med et gennemsnit på 71 point – Holsted fik 49,2 point. Foreningen afholder “kredsmesterskab i havfiskeri” for Ribe- og Vejle amtskredse, fra Bagenkop på Langeland. 10 hold deltog. 2. hold deltager ved DM i havfiskeri fra Ebeltoft. Bedste resultat – Mogens Laursen fik en 7. plads individuelt.

1994
Foreningen bliver medlem af “Danmarks Sportsfiskerforbund” med en indslusningsaftale over 3 år. Foreningen deltager for første gang i arrangementet “kredsmesterskabet i havfiskeri”.
Medlemstal: 19 senior og 4 familiemedlemmer.

1989
Foreningen er med “Landkrabberne” på en tur til Det Gule Rev.
Endnu en sponsor til foreningen – Bager Emil Eskesen giver rundstykker på alle havture.

1988
Tur til Øresund lykkes.
Der blev dog ikke fanget “måler” men flere torsk på 7 – 8 kg.

1987
13 mand tager med toget til Helsingør for at pilke torsk. Det blev til et meget kort besøg på banegården i Helsingør – isen var ved at pakke i havnen – så lystfiskerne blev sendt hjem igen.
Foreningen køber et kamera, så man kan tage billeder fra turene.
Sølv- og guldnåle indføres for fangst over 3 og 5 kg.
Ny sponsor – Sportsmaster i Bramming.

1986
Foreningen får fremstillet sit bomærke i stof.

1985
Foreningens love og vedtægter bliver revideret efter Gunner Eskesens forslag.
Vi var med på fugleudstillingen i Bramming Sportscenter med en fin stand. Det gav dog ikke nye medlemmer.

1984
Foreningens første sponsor – Sportsland – skænker foreningen et fiskehjul, værdi 1000 kr. til “årets fisker”.

1983
Foreningen får fremstillet sit bomærke – en båd med lystfisker, som klæbemærke.
Vi prøver en torsketur fra Snaptun. Ingen succes – skipper havde lovet os gratis rundstykker, men der var ingen – heller ikke salg af pirke som lovet og sejltiden var ikke 1.3/4 time men 2.1/2 time. Prikken på i’et – der var kun undermåls torsk.

1982
Foreningen stopper med at sende breve/kort ud til medlemmer om hver enkelte tur. Alle ture planlægges et år forud – og foreningen udgiver en folder “aktivitetsplan 19..”

1979
Foreningen begynder at arrangere pilketure fra Hou med båden Tenna II. Turene er meget vellykkede – her er der virkelig fisk at hente.

1978
Foreningen arrangere gennem Sport Centrum i Odense, en fisketur til “Fladen” efter store torsk, hajer, rokker m.m. Vejret er ikke med os, mange bliver søsyge i det dårlige vejr og turen afsluttes før tid.

1976
Peter Andersen fangede en torsk på 11,5 kg. på en pilketur fra Nyborg.

1975
25 års jubilæum blev fejret med fest på Rejsby Kro.

1973
18 medlemmer var med på en tur fra Bogense – en tur de aldrig glemmer. Der var meget kraftig søgang på sejlturen hjem til havn. Klubaften hos Helge Jensen, hvor han bl.a. viste film fra Norge og Grønland.

1964
Ved generalforsamlingen den 12. feb.: Formanden aflagde en meget kortfattet beretning som dog godkendes. Regnskabet der ikke var revideret, da revisoren havde forfald, godkendes ligeledes.
Helge Jensen nægtede at modtage genvalg som formand. Som ny formand blev Rolandsen enstemmigt valgt. Helge Jensen fik en post i bestyrelsen.

1959
Følgende blev vedtaget på generalforsamlingen: Stop for fiskeri ved Brøns.
Det er meningsløst at betale for fiskeri ved Brøns – vi har endnu ikke fanget nogen af de bækørreder vi har sat ud – og desuden er fiskeriet der, for alle.

1958
Vi sendte 6 mand på en prøvetur til Sønderborg, de berettede at det er den bedste tur de har haft i foreningens historie. 12 mand var til Slettehage konkurrence. Laurberg Knudsen vandt 2. præmie med en torsk på 10,5 kg. – der var 400 deltager. I konkurrencen mod Brande løb vi med alle præmier. Formanden for Brande lovede os klø til næste år.

1957
2000 stk. bækørred sættes ud i foreningens fiskevand.
Ekstra ordinær generalforsamling den 27. feb. om kontingent. Kontingent betales til forbundet 2 gange ved at vi betaler som egen forening samt gennem medlemskab af Sydvestjysk Sportsfiskerforening. Der vedtages at protestere til forbundet mod ovennævnte forhold. Man enes desuden om at slette den linie i vedtægterne der siger at man skal være medlem af Danmarks Sportsfisker Forbund.
Vi var med i Slettehage konkurrencen og vandt præmie for en torsk på 4,5 kg. Årets største torsk fangede H. Odgaard. Den vejede 8,1 kg. Største havørred 5,7 kg. fanget af H. Maasen. Gedde 6,5 kg. fanget af Carl Eskesen.

1956
Snedker H.C. Andersen fik 1. præmie ved konkurrencen mod Brande. Generalforsamling den 12. dec. med følgende: “Ferskvandsudvalget har holdt sig i ro hele året, mon de har meldt sig ind i en roklub”. Bestyrelsen skal arbejde mod en fisketrappe ved Jepsens Fiskeri.
Overportør K. M. Christiansen fik årets største havørred – 6,75 kg.

1955
Der vedtages at udsætte sandart i digegravene ved Brøns samt sende postkort ud om foreningens arrangementer. Vellykket torsketur til Genner Fjord. 14 mand fangede i alt 550 torsk og 2 makreller. Konkurrence mod Brande gav 2 præmier til hver forening.
Portør H. Maasen fangede en havørred på 7 kg., Raald Jensen en gedde på 5 kg.

1954
Holsted Mejeri har ødelagt Åen ved at lukke mælk ud i denne. Mejeriet har en gammel hævd der tillader dette. Fiskevandet fra Terp Bro til Bramming Hovedgård siges op.
Vinterfest på Højskolehjemmet med foredrag af Bruno Jensen samt 3 film, 2 fra Canada og en laksefilm fra Island. Ved fælles kaffebord blev der fremført en sketch om en torsketur til Lillebælt. Festen sluttede med en svingom – vellykket aften bortset fra et mindre underskud.
På en torsketur til Lillebælt den 19. april fangede Maler Artur Lassen en torsk på 9,5 kg.

1953
Foreningen lejer Brøns Å fra 200 m vest for Brøns Mølle til slusen ved havet samt digegravene til Åbølling bæk.

1950
På generalforsamlingen den 10. januar 1950, enedes man om at kalde foreningen “Bramming og Omegns Lystfiskerforening” og følgende bestyrelse blev valgt:
Formand: Redaktør Carlo Poulsen
Kasserer:
Fabrikant Helge Jensen
Murermester Robert Jensen
Snedkermester Carl Ortved
Portør John Hansen.

Følgende love blev vedtaget:
§1. Foreningens formål er, at samle lystfiskerne i Bramming og opland, til ved fælles arrangementer o.l. at gavne ferskvandsfiskeriet på enhver måde, navnlig ved at søge gennemført og overholde fiskeregulativer for egnens fiskevande i henhold til de lov- og skærpede fredningsbestemmelser, samt forbud mod benyttelse af de skadeligste fiskeredskaber.
Foreningen vil, dels for egne midler og dels ved bevilgede tilskud, opkøbe yngel og ungfisk af de værdifuldeste fiskearter til udsættelse i egnens fiskevande, i særdeleshed i de af foreningen lejede fiskevande.

§2. Enhver uberygtet mand eller kvinde kan optages som medlem

§3. Foreningens ledelse forestås af en bestyrelse på 4 mand + 1 formand. Valget gælder for en 2 årigt periode. Generalforsamlingen som er foreningens højeste myndighed, indvarsles ved skriftlig meddelelse med 8 dages varsel.

§4. Foreningen uddeler hvert år en præmie for den størst fangede fisk af arterne havørred, bækørred, gedde og aborre.

§5. I tilfælde af foreningens opløsning tilfalder foreningens midler “Danmarks Sportsfiskerforbund”.

Foreningen sluttede kontrakt med lodsejerne på strækningen Tarp Bro til Bramming Hovedgård for en 10 årig periode mod at betale for grødeskæring. Udgiften til grødeskæring beløb sig til kr. 300,-. Der blev udsat yngel for kr. 200. Foreningen fik i 1950 et overskud på kr. 381,74

1949 – 15 juni
På foranledning af Redaktør Carlo Poulsen og Fabrikant Helge Jensen, blev der kaldt til møde, med det formål at stifte en Lystfiskerforening i Bramming. På mødet, som var jævnt godt besøgt, enedes man om at afholde stiftende generalforsamling den 10. januar 1950.