DM i Havfiskeri 2020

Bramming Lystfiskerforening deltog den 15. august i årets DM i Havfiskeri på Langelandsbæltet, med udsejling fra Onsevig på Lolland.

Vi havde bestilt overnatning, sammen med Kolding Sportsfiskerforening, på Hotel Lolland, hvor vi ankom fredag kl. 18.30. Der var i år kun 2 hold der deltog fra Jylland/Fyn.

Efter en god middag med lokale øl, blev der hygget i vores fælles lejlighed med plads til 9 personer.

For KS deltog Kurt Petersen, Bent Jensen, Thorbjørn Johansson og Mogens Laursen for hold og Jørgen Roed Sørensen deltog individuel.

For Bramming deltog Kaj Lund, Børge Møller, Ib Lyngsøe og Lasse Hansen for hold og Lars og Michael Therkildsen deltog individuel.

Der var fremmøde ved Onsevig Havn kl. 6.00, hvor arrangørerne, Suså Lystfiskerforening, var vært med morgen kaffe og brød. Herefter blev der trukket lod om bådpladser og udleveret en lille pose med diverse ting, som f.eks. en dåseøl, en lille bitter og en caps fra forbundet.

Kl. 7.15 sejlede de 3 både, MS Amigo, MS Svend og MS Neptun fra havn i det flotteste vejr og kl. 7.50 startede fiskeriet. Der fiskes i 6 timer fra første kast.

I løbet af dagen blev der fisket efter fladfisk, torsk og makrel. Desuden blev der også fanget sild, hvilling og ulk. Der blev fanget mange pæne rødspætter, skrubber og ising. De største omkring en kilo.

Desuden blev der fanget få torsk som kunne holde konkurrencens mindstemål på 45 cm. Lars Therkildsen fra Bramming, fangede en torsk på 10,9 kg renset vægt, men desværre var torsken fejlkroget om kunne ikke deltage i konkurrencen. Mogens Laursen fik en pæn skrubber som vejede 0,870 kg renset vægt.

Cirka kl. 14.30 var alle både i havn igen og dagens fangst kunne indvejes. Imens vi ventede på resultatet, blev der solgt lotteri, og der var mange fine præmier som efterfølgende kunne fragtes hjem.

Resultatet af konkurrencen blev følgende.

Kalundborg fik guld for 481 point

Kolding fik sølv for 365 point

Bramming bronze for 352 point

KS Individuel blev det til en 5 plads til Mogens Laursen, en 8 plads til Kurt Pedersen, en 17 plads til Bent Jensen, 23 plads til Jørgen Roed Sørensen og en 25 plads til Thorbjørn Johansson.

Bramming individuel blev det til en 6 plads til Børge Møller, en 7 plads til Lasse Hansen, 10 plads til Michael Therkildsen, 20 plads Kaj Lund, 26 plads Ib Lyngsøe, 29 plads Lars Therkildsen.